woensdag 24 november 2010

HERNIA, LAGE RUGPIJN, TENNIS-/GOLFELLEBOGEN, HAMSTRING- , ACHILLESPEES-, SCHOUDER BLESSURES, LOWERBACKPAIN, ETC, ETC.

Al deze spier en pees pijnen hebben iets gemeen. Ze genezen moeilijk en komen vaak terug. Meestal zijn het de intensieve sport beoefenaars die er onder te lijden hebben. Het vertrouwen in de fysiotherapie behandelingen is zeer groot en neemt alleen maar toe naar mate er meer herhalingen van klachten optreden.
De warme weldadige behandelingen met massages etc. geven duidelijke pijn verlichtingen maar de herhaling van klachten laat meestal niet te lang op zich wachten. Als een bot breuk of een gescheurde enkelband na 6 weken geneest, moet een blessure het zeker ook kunnen. Dit geldt ook voor tennis ellebogen en hamstrings.
Met de pijnstillers van de huisarts en de fysiotherapie wordt de oorzaak niet behandeld.
Allerlei schuldigen worden voor aan gewezen ,waarvan overbelasting, de verkeerde bewegingen en/of materialen de meest bekende boosdoeners zouden zijn. Met onze calvinistische schuld gevoelens zijn wij zeer gevoelig voor. Helaas ondanks allerlei dwang gedachten en hulpmiddelen, operaties en extra fysiotherapie behandelingen zijn er slechts zelden doeltreffende oplossingen. Waarom niet?... Oorzaak! De overbelasting van pezen en spieren, door een gestoorde samenwerking van actieve- en ontspannende spiergroepen, wordt niet behandeld.
Een normale belaste actieve spier/pees combinatie kan soms wel 2000 kg achterelkaar hebben zonder blessures, met name de kuitspier/achillespees combinatie bij het touwtje springen.
Wanner gaat het mis, wanner de noodzakelijke ontspanning van de tegenovergestelde spieren, de bewuste beweging tegen werkt(de zgn antagonisten). In de ander artikelen genoemde "reflex boog functie stoornis".
Een afklemming van enkele ruggen wervels op elkaar is meestal hiervan de oorzaak.
Afgezien van de prettige fysiotherapie behandeling van de pijnlijke spieren en pezen is het losmaken van de op elkaar geklemde wervels,(bv. met DE HAGENSHOUSEBUNGEE )heel erg belangrijk voor een goede behandeling. Gedurende eerste dagen van de bungee behandeling kunnen er flinke spier pijnen optreden in de rug en rondom de wervelkolom die geleidelijk aan verdwijnen. Door het mobiliseren van spieren van de rug, die lang niet gewerkt hebben, onstaan deze spier pijnen. Ze zijn onschuldig van aard, maar kunnen een heel onaangenaam en onzekergevoel geven. Geen paniek, ze gaan vanzelf over. En bij regelmatig oefenen met de HAGENSHOUSEBUNGEE voorkom je herhaling van lage rugpijn, spit, hernia, hamstring blessures en aanverwante pijnen in gewrichten, spieren en pezen.
Nogmaals wil ik hierbij wijzen op een goed voedingsadvies en een gezonde leefwijze voorop gesteld, die overbelasting van spieren en gewrichten kunnen voorkomen...Ik zou zeggen bij twijfel over het gevoerde beleid, bel even voor een afspraak, dan kunnen we alles op een rijtje zetten...(0031)-0626174529

Geen opmerkingen:

Een reactie posten