zaterdag 20 oktober 2012

HYDROPS IN KNIE OF ENKEL BIJ SPORTERS

Bij het gewoon lopen maakt de menselijke romp een tegenovergestelde beweging ten opzichte van de benen en armen. Bij de eenden gang gaat dezelde lichaams helft mee met de beweging naar voren en naar achter, bij de mens niet. 
Bij een stap van je linkerbeen  draait je rechter heup vooruit. Heel raar, zou je zeggen . Maar de romp van de mens draait weg van het been dat vooruit gaat.
De heup, knie en enkels maken eerst een tegenover gestelde draai voor de belasting van  het gewicht van het lichaam op het been plaats vindt. 
De samen werking van de spieren en de gewrichten moeten perfect lopen. Agonisten en antagonisten van de spieren rondom de heup knie en enkels worden in een fractie van een seconden aan gestuurd om  de romp  belasting in een juiste beweging op te vangen.
Vocht en slijtage van deze HKE (heup,knie en enkel) zijn bij een verder gezond lichaam, zoals die van sporters in de meeste gevallen terug te voeren op het wrikken van deze gewrichten. 
Hydrops en artrose zijn de mooie benamingen waarmee de dokter de mensen mee naar huis stuurt.
Het verloop is sterk afhankelijk van het verwachtings patroon van de genezer. Pijn stillers en afwachtende houdingen zijn zeker geen oplossingen net zomin als rust kuren. Het toepassen van injecties met corticosteroïde zijn verachtelijke methoden. Het verlies van spierfuntie en -krachtverlies (moeilijk te herstellen in korte tijd) en ernstige destructie van de gewrichten zijn de dramatische resultaten. Een fysio kan heel vaardige handlingen( meestal in opdracht van de dokter) verrichten maar het opsporen van de oorzaak is zeker niet zijn ding.
Structureel Is het harmoniseren van de gewrichtsbelasting van de HKE en het opheffen van onderliggende oorzaken.
De belangrijkste oorzaak is mijns inziens de miserabele voeding  en het nacht leven van onze westerse cultuur.
Verwaarlozen van onze noodzakelijke nachtrust en het nuttigen van overdadig bewerkte voeding met conserveer middelen, smaak versterkers, kleurstoffen, emulgatoren zijn een niet te onderschatte bron van het beschadigen van de natuurlijk functioneren van de natuurlijke functies van de mens. 
Een verwaarloosde nachtrust vraagt om meer stress factoren met een hoger verbruik van vitamine C, noodzakelijk voor een goed herstel van de spieren na een sport training. Berucht zijn de hier bij optredende spier verkortingen waarbij de recidiverende hamstring blessures, dagelijks nieuws vormen.
Spierverkortingen niet alleen rondom HKE, maar ook de daardoor veroorzaakte  compressie van de wervels in de wervelkolom verhinderen het goed functioneren van agonsten en antagonisten. Gevolg hydrops en artose. 
De functie van de dikke darm met de darm bacteriën( 1,5 kg ) is bij de meeste westerlingen ernstig verstoord. Het nut van de darm bacterie flora wordt sterk onderschat door haar onbekendheid. De toename van hersen bloedingen bij pas geboren babies door vitamine K gebrek( normaal aangemaakt door de darm bacterïen) wordt als normaal geaccepteerd .(emulgatoren,conserveer middelen, etc) 
Van de aanmaak van essentiële  noodzakelijke stoffen( door de darmbacteriën) weten wij nog veel te weinig. Vitamine K en bepaalde vit B (zover wij iets weten) worden door deze darm bacteriën aan gemaakt. De opname van belangrijke mineralen is sterk afhankelijk van een gezonde darmflora. 
Ook hierdoor kunnen spierfucties en gewrichts funties afnemen waardoor wederom hydrops en aretrose in de HKE gewrichten kunnen ontstaan. Slechte voeding met een gebrek aan vitamine A en D kunnen bij voorbeeld de slijmvliezen van de gewrichten aantasten en beschadigen...noem het dan artrose... Voldoende vitaminen E (12 soorten) in de juiste proporties zijn noodzakelijk voor de spier opbouw (testosteron en andere androgenen) Uit onderzoek is ook gebleken dat bij alle olie oplosbare vitaminen er een noodzakelijke samen werking moet zijn voor een goed functioneren.
De volmaaktheid is en blijft de pure natuur zelf ook het functioneren van het menselijk lichaam.
Dankzij het verstoken zijn van moderne westerse leefstijlen konden de meeste top atleten zich op een natuurlijke wijze ontwikkelen met ongekende fenomenale prestaties...Usain Bolt! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten