zondag 6 november 2011

ISCHIAS KAN GENEZEN?

Zonder een operatieve ingreep kan een ischias genezen!
De naam ischias is zoals ik eerder vermelde een pijn achter in het been in het verloop van de nervus ischiadicus. De nervus ischiadicus is een bundeling van zenuwen die tussen de lumbale en sacrale wervels uitreden. De linker en rechter nervus ischiadicus verzorgen respectievelijk de achterste spieren van het linker en het rechter been..
De meest voorkomende pijnen van de nervus ischiadicus onstaan door een zenuw afknelling tussen de lumbale wervels. Normaal bewegen de wervels ten opzichte van elkaar. Ze draaien en wippen en kantelen, waardoor de RUIMTE TUSSEN DE WERVELS van de uit tredende zenuwen gewaarborgd blijft.
De banden, ook wel ligamenten genoemd, houden de wervels in een volmaakt samenspel met de omringende spieren op hun plaatst. Door een wervel verschuiving of wanneer er een verstoring in de samenwerking van de pezen en spieren is kan een blokkering van zenuwen ontstaan. De tussen de wervels uit tredende zenuw raakt door de blokkering bekneld en en veroorzaakt pijn. De pijn is dan de bekende lage rug pijn, spit, ischias en in het ergste geval kan er een hernia onstaan. Het laatste wanneer de kern van het kraakbeen tussen de wervels uitstulpt naar het uit tredende zenuw kanaal, tussen de wervels.
De gestelde vraag is:"Op welke manier kan deze zenuw afknelling met de pijn verholpen worden?"
Hoe is het met de genezing? Dat wil zeggen of de mogelijkheid bestaat de druk en/of de afknelling van de uit tredende zenuwen tussen de wervels op te heffen. Zie ook blog over "hagenshousebungee" Verkorting en blessures aan spieren en pezen rondom de lumbale wervels, maar ook door zware over belastingen en verkeerde training van de omliggende spieren en slechte voeding veroorzaken de meest voorkomende vormen van lage rugpijn en ischias. Het opheffen van deze oorzaken en goed begeleide leefwijzen kunnen heel snel de pijnen doen verdwijnen. Met de hagenshousebungee, speciale manipulaties en rek- en strek oefeningen zijn deze problemen vrij eenvoudig te verhelpen. Het ontbreken van voldoende nachtrust mag in dit rijtje beslist niet ontbreken. Extra fruit en Vitaminen, kunnen een ernstige verkorting van de rug spieren opheffen en herstellen. De lokaal onderlinge druk op de wervels kan snel verminderen waardoor de pijn klachten op korte termijn verdwijnen, Genezing van ischias is dus wel degelijk mogelijk wanneer de oorzaak van de afknelling opgeheven wordt. Mobiliseren op zich heeft dus zelf niet veel zin. Hernia- en laser operaties zonder zonder toegevoegde structurele behandeling ter voorkomen van de zenuw afknelling zijn derhalve twijfelachtig tot zinloos. Oorzakelijk moet er een gecombineerde aanpak zijn, met vervolg mobilisatie oefeningen, voeding adviezen en veranderen van de bestaande leefwijze. De vraag of door kraakbeen slijtage, ischias kan genezen is met het bovenstaande hopelijk ook weerlegt, omdat kraakbeen slijtage niet de primaire oorzaak is.
Samengevat:-De pijn van een acute ischialgie kan met de HHB, de HagensHouseBungee,snel verholpen worden. Vaak binnen een kwartier.
Een goed vervolg beleid:
-Het zo snel mogelijk afbouwen van medicaties in relatie tot de ischias klachten.
-Met gerichte mobilisatie moeten de hele wervelkolom en het sacro-iliacale gewricht behandeld worden
-Correctie van het eet patroon en de voeding (cave Vitamine C tekort, kan verkorting van spieren en pezen geven).
-Een dagelijks oefen schema van de hele wervelkolom, om het normale anatomisch functioneren te herstellen.

Reclamas en verwijzingen onder dit artikel worden niet door mij ondersteund.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten