zondag 1 november 2015

HOGE BLOEDDRUK , HIGH BLOOD PRESSURE (GET RID OF PRIMARY HYPERTENSION). HYPERTESION TREATMENT!

Een van de grootste maatschappelijke plagen in onze moderne samenleving is de verhoogde bloeddruk ook bekend als hypertensie. Het meest opmerkelijke is dat de dokter niet eens weet waar het vandaan komt en wat het is. De meest voorkomende vorm is de zgn. primaire hoge bloeddruk. Dat wil zeggen dat er geen lichamelijke afwijkingen als oorzaak gevonden worden. Anders gesteld...hoge bloeddruk is helemaal geen ziekte.
Het waarom en hoe van het ontstaan heet onbekend te zijn.
Naar mijn ervaring is de oplossing van deze ziekte even eenvoudig als de machteloosheid. Alles rauw eten en 's avonds met de kippen op stok, dan zou deze "ziekte" voorkomen. Neem een voorbeeld aan de Eskimo's en de primitieve volkeren in Azië en Zuid- Amerika (waar er nog geen elektriciteit aanwezig is) daar komt hoge bloeddruk nauwelijks of niet voor.(En ook geen overgewicht)
Als genezing meent de westerse dokter jacht te moeten maken op het overtollige zout en water in het bloed en de daaruit voortvloeiende verhoging van de bloeddruk in ons lichaam. 
Door de overheid geadviseerde dagelijkse zout beperkingen zijn als mens zeker niet vol te houden en de aflaat dwingende schuldgevoelens zorgen voor calvinistische gang naar de huisarts.
De gemeten verhoogde bloeddruk, het beangstigend etiket wordt je aangemeten. 
En met trots kun je je aflaat  van  de priesterlijke huisarts kenbaar maken bij alle vrienden en kennissen wanneer gevraagd wordt hoe het met je gaat. 
Met gebruikmaking van allerlei chemische middelen hoopt de huisarts de symptomen te bestrijden. Een tastbare verbetering op de weesgegroetjes en rozenkransen gebeden...mmmm
Een heel bedenkelijke ontwikkeling!
Medicaties die bij langdurig gebruik ook nog schadelijker voor het lichaam zijn dan de oorspronkelijke kwaal.
Onze natuurlijke uitrusting, de gezonde nieren, kunnen de verhoogde bloeddruk zelf heel goed zelf corrigeren. 
Een eenvoudige combinatie van een aangepast eetpatroon en afgestemde voeding kan de gemeten verhoogde bloeddruk binnen één dag normaliseren.
Nieren werken optimaal in een geografisch gebied met een dagritme tussen vijf uur 's morgens en vier uur 's middags. Onder normale omstandigheden wordt het overtollige zout en water gedurende de dag heel doeltreffend afgevoerd. De nieren zijn in staat om de bloeddruk overdag te normaliseren, mits er onder ander voldoende Kalium, Magnesium en andere mineralen (uit fruit )in het lichaam aanwezig zijn. Gesteld kan worden dat er voor elke gram zout er ongeveer evenveel Kalium uit groente en fruit gegeten moet worden om het overtollige zout via de urine uit te kunnen scheiden.
Met andere woorden; het effect van onze hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door (Na en/of E621 rijke) zoute voeding na 16.00 uur. Dat wil zeggen dat onze "dood normale" avond eten de boosdoener is van de hypertensie vooral wanneer er veel smaakversterkers zoals E621 in het voedsel verwekt wordt.(Maggi, Knorr, Chips etc.) Waarbij het ontbreken van voldoende groente en fruit bij de maaltijd een doorslaggevende rol speelt.  Niet te vergeten de bijdrage van zakjes chips en andere hartige hapjes, worst en kaas als borrel genot (E621) bij het gezellig TV kijken's avonds. 
De vraagstelling is:"hoe er vanaf te komen"? Hoe kan ik de patient duidelijk maken dat dit normale lichaams functioneren de oorzaak van alle meetbare hogebloeddruk ellende is? 
Een enkele keer kan ons lichaam het avond eten goed aan, maar naarmate de leeftijd vordert wordt het uitscheiden van zout, 's avonds steeds moeilijker.
Is er toch nog een genezing op een natuurlijke wijze mogelijk, vooral bij het ouder worden? Zeer zeker!
Zoals ik al eerder zei is de eenvoud van de oplossing het grootste obstakel.
 's Avonds weglaten van de zout consumptie en de smaakversterker (E621) ! 
We zitten allemaal hoe dan ook opgesloten in een maatschappelijk keurslijf waarbij alleen na vijf uur 's middags, de hoofd maaltijd gegeten kan wordt. 
Zorg er dan in ieder geval voor dat er in de avond uren ook voldoende fruit gegeten wordt.
Goede resultaten in mij huisartsen praktijk heb ik gezien bij gezonde alternatieve leefwijzen. Wanneer tussen de middag warm gegeten werd en de zout consumptie na vijf uur "s middags nagenoeg niet meer plaats vond. Belangrijk is dat er na een zout-rijke maaltijd altijd wat fruit of een tomaat gegeten wordt.Ik zag in korte tijd, meestal binnen 2 weken al een duidelijk herstel . Er werd dan in ruime mate fruit gegeten en thee met citroen gedronken. De nieren hebben namelijk voor de uitscheiding van al het zout en water, veel kalium nodig. Het eten van fruit wordt daarom nogmaals dringend aanbevolen naast het drinken van thee en koffie(werking als een plaspil}. 
Ook bij het gebruik van de zgn plaspillen (de chloorthiaziden en lasix als meest bekende) is fruit eten zo wie zo heel erg belangrijk. Voor het uitscheiding van elk deeltje zout met de urine, heeft de nier een deeltje fruit nodig.
Een andere mogelijkheid is het lichaam na het avond eten 16 uren zout-rust te geven d.w.z. zoutloos eten gedurende 12-16 uren na de laatste maaltijd 's avonds. Het ontbijt beperken tot een fruit hapje en wat koffie en/of thee.Per etmaal zou dat betekenen dat er 12-16 uren geen voedsel met zout gegeten mag worden...En naarmate de bloeddruk normaler is kan de zoutloze periode na de laatste avond maaltijd naar 12 uren terug gebracht worden. De nieren hebben dan nog ruimschoots de tijd het overtollige zout 's nacht en in de ochtend uren weg te werken via de urine. Vergeet het fruit eten 's avonds en 's morgens dus niet.
Een enkele keer zondigen kan absoluut geen kwaad ,bv op een gezellig feestje....'s avonds lekker door happen. Let wel bij aantoonbare hoge bloeddruk is het raadzaam deze uitzondering te beperken.
Ik ben zeer zeker geen voorstander van een totaal zoutloos dieet.
Samengevat kunnen wij stellen: lekker zout eten tot 16.00 uur 's middags,daarna  geen zout of E621 en als afsluiting van de dag, het geschilde appeltje of ander fruit, voor het naar bed gaan. (een bekend oud-hollands gebruik) Kan nog steeds wonderen verrichten.Uit ervaring weet ik dat de meest vreselijke hoge bloeddrukken zonder het gebruik van medicijnen, als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen...Af en toe 's avonds gezellig door happen (1-2 keer per week) kan heus geen kwaad bij een gezonde nier werking. 
Bij een normale bloeddruk, is het afbouwen van de medicijnen zeker mogelijk. 
Let wel ik raad het plotseling stoppen van bestaande medicatie dringend af. Over de ernstige bijwerkingen van medicijnen van de hoge bloeddruk, een andere keer.
Wel wil ik nog even bij stil staan dat de meest onschuldige plaspillen zoals de chloorthiaziden en lasix ernstige vermoeidheden, eventuele hartritme stoornisen en erger kunnen veroorzaken. Om maar niet te spreken over de verhoogde risico's van hersen bloedingen bij het gebruik van bloedverdunners tegen de ritme stoornissen vaak veroorzaakt door de plas pillen.
Levensbedreigend en daarom ook berucht is het abrupt weglaten van beta blockers(tenormin, ea). Deze moeten afgebouwd worden met een wekelijkse halvering van de dag dosering.
In de overtuiging dat de mens, niet afhankelijk van pillen kan zijn, is het voldoende. de medicijn dosering wekelijks te halveren. Wanneer de dag dosering 1/4 bereikt heeft, dan nog een week om de dag een 1/4 pil en met een veilig gevoel helemaal stoppen met alle pillenslikkerij. Wat een verlossing!
Gun jezelf een natuurlijke leefwijze, onafhankelijk van dokters en pillen.
Een bijzondere kant tekening wil ik maken bij het gebruik van de smaakversterker MSG (E621)(google), ook bekend als vetsin, toegepast in kant klare voeding en snacks. E 621 werkt neurotoxis en veroorzaakt een verlamming van de darmperistaltiek. 
Door dat het zout van MSG ook nog veel moeilijker uitgescheiden wordt is de werking als bloeddruk verhoger wel 10 keer zo sterk. De bloeddruk blijft abnormaal hoog wanneer zoutloos gegeten wordt, maar wel MSG aan het eten toegevoegd is. 
Dus voor een bloeddruk verlaging zal 's avonds na 04.00 uur pm. geen zout en geen E621 geconsumeerd worden. Vaak verwerkt in chips, borrelhapjes en andere snacks.  
16 uren geen zout eten, dat wil zeggen na het avond eten tot de lunch de volgende ochtend, doet de verhoogde bloeddruk ook verdwijnen.  Vertrouw de werking van je eigen lichaam weer in plaatst van de gefingeerde,geïntimideerde ziekte angst van de dokter.
De verhoogde bloeddruk is uw eigen probleem en zeker niet de kunstmatige obsessieve angst van uw huisarts. 
Een keertje gezellig nachtbraken met zout eten of snacken op een verjaardag of feestje, kan er zeker ook van af. Het zal uw gezondheid zeker niet schaden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten