woensdag 31 oktober 2012

AD1. WEG HOGE BLOEDDRUK (PRIMARY HYPERTENSION), ZONDER PILLEN.

Het is wel duidelijk dat het drinken van water niet zo zinvol is als er weinig tomaten en/of ander fruit gegeten wordt. De nieren hebben voor elk deel water en zout dat je uit moet plassen een deel fruit oftewel een deel kalium nodig anders lukt het niet..Wanneer toch nog water gedronken wordt dan kun je een water vergiftiging op lopen met oorsuiuzen, ernstige evenwichts- en bewustzijns stoornissen. Een vaak gestelde vraag is waarom 's morgens eerder sprake is van een lage- tot normale bloeddruk terwijl 's avonds vaker een verhoogde bloeddruk aanwezig is. Nogmaals... Biologisch is de mens een dag dier. Onze nieren werken onverstoorbaar overdag het hardst tot 4 uur ,s middags. De uitscheiding van afval stoffen(water en zout ) door de nier vindt plaats tussen 5 uur 's morgen en 4 uur 's middags. Van 5 uur 's morgens tot het ontbijt van 8 uur kunnen de nieren zout en water goed uitscheiden. Voor het ontbijt zal daardoor de laagste bloeddruk gemeten worden. Terwijl 's avonds het gegeten zout van de avond maaltijd, (na 5 uur,) nauwelijks meer door de nieren weg gewerkt wordt.
..Met andere woorden, de bloedvaten zijn met het zout van het avond eten overvuld mede doordat het avond eten pas 's morgens in het maagdarm kanaal verteerdwordt.. Vandaar de gemeten hoge bloeddruk in de avond. Zout eten overdag tot 15 uur kan zeker geen kwaad voor de bloeddruk. 
We spreken hier over een zgn. primaire hoge bloeddruk met goed werkende nieren. Het stimuleren van de nieren om water en zout uit te scheiden gebeurt dus het beste overdag tussen 05.00 uur en 16.00 uur. Het eten van fruit en het drinken van thee en koffie tussen 05.00 uur en 16.00 uur werkt als een goede plaspil....Meet de bloeddruk maar eens 1-2 uren na een lekker bakje koffie/thee, en het is opvallend dat de bloeddruk dan lager is.... 
Een absoluut veilig schema, natuurlijk in overleg met uw huisarts voor het afbouwen van de plaspillen ziet er ongeveer als volgt uit..Elke 14 dagen, de dag dosering tot de helft terug brengen...dus 2 weken lang dagelijks de helft van de normale dosis slikken, en de volgende 2 weken de dag dosering weer halveren,dwz 1/4 van de oorspronkelijke dag dosis innemen, daarna om de dag 1/4 pil per dag. Na 6 weken van afbouwen kun je met een gerust hart alle hoge bloeddruk pillen weglaten
Het beste advies voor iemand met een primaire hoge bloeddruk en een westers leefpatroon is het ontbijt overslaan of beperken tot een klein zoutarm ontbijt met wat fruit zoals een grapefruit, een sinaasappel, een appel en een kopje koffie of thee.

1 opmerking: