maandag 11 maart 2013

APNEU, SNURKEN en noch eens SNURKEN!

Een ernstige plaag zoals het 's nachts beleefd wordt door een partner die niet kan slapen.
Goed beschouwd is het een normale reactie van het lichaam!
In de natuurlijke dierenrijk komt het niet veel voor. Bij de weinig volkeren die in die natuur met de natuur wonen is het ook een zeldzaam voorkomend verschijnsel. Hoe komt het dat de mens er zoveel last van heeft?
Toevallig las ik jaren geleden een artikel over zoet water krokodillen die ook een dergelijk snurkend verschijnsel vertoonde als zij in brak water terecht kwamen. Bij nader onderzoek bleek dat deze krokodillen een zout afscheiding in de keel kende om het overtollige zout uit het lichaam af te voeren. Een soort nierfunctie wanneer deze het niet meer aan kon al het zout uit het lichaam af te scheiden.Begrijpelijk dat al de apparaten die dagelijks via de media te koop aan geboden worden niet helpen. Het is niet toevallig dat tijdens apneu en snurken de mond open staat, er altijd door de mond geademd wordt. Er ontstaat een droge neus-keel holte waar een geel-bruine slijmerige zout afzetting plaats vind. 
Juist ja, fysiologisch wordt er in de neus-keel holte zout gewonnen uit het slijm van de keel( indirect uit het bloed). Dit zoute slijm wordt door trilhaartjes constant uit de luchtwegen naar de neus-keel holte aangevoerd waarna het met de mond ademhaling op droogt en ingedikt wordt. We hebben net als de krokodillen naast de nieren een zout afscheiding in de keel. De oude Chinese keizers hadden al afgevaardigd dat het rochelen en spuwen een gezonde toegestane functie voor het volk was.
Een tekort of een teveel aan vitamine A door flesvoeding (babies en kleuters), pillen en druppels kan ook een droge keel geven waardoor ook het snurkend ademen kan ontstaan. De gewone nederlandse arts weet weinig of niets van de werking van vitaminen...
Wanneer je weer last hebt van een snurkende  partner met een angstvallige momenten van ademstilte laat, hem/haar even zijn keel schrapen en spuwen en geef hem /haar minder smaakversterkers (E621) en zout te eten na 15.00 uur.
Een appel en een eetlepel lijnzaad olie (bij volwassenenen), voor het slapen kunnen enigszins helpen. Mochten er geen verbeteringen zijn dan zou ik nadrukkelijk de zout consumptie na 15.00 weglaten. Geen zout eten na 15.00 uur. 
Het irriterende snurken zal heel snel verdwijnen en plaatsmaken voor een stille neus ademhaling.Ook de verhoogde bloeddruk verschijnselen zullen zeker goed op reageren. Vooral het laatste ,een strenge zout beperking na 15.00 uur zal menig nacht rust doen herstellen.
En nu wel te rusten lieverd en slaap lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten