dinsdag 9 augustus 2011

ZIJN DE HOGEBLOEDDRUK-FUIKEN VAN DE BIGGEN DOKTERS EEN COMPLOT?

Dagelijks wordt ik weer verrast door het begrip gezondheidszorg. De verscheidenheid van opvattingen. Ongelooflijk,hoor ik Jan in Amerika al roepen.
Het is een maatschappelijk geloof waarin iedereen op zijn eigen manier voordeel uit wil halen. Het heeft sterke commerciële waarde gekregen met de gedachte dat alles te koop is.....ook je gezondheid.
Fout dus, de dood is de enige zekerheid die iedereen van nature krijgt en gezondheid is de enige manier waarmee je de dood, zoveel mogelijk kunt uitstellen. Afgezien van ongevallen die je kan overkomen.
Hoeveel respect kunnen wij opbrengen voor de natuur in ons, de enige oprechte bouwsteen van gezondheid. Met de overdadige maatschappelijke voorzieningen menen wij ook gezondheid te kunnen kopen. Een hele ordinaire gedachte, helaas, haast door iedereen geaccepteerd.
Hoge bloeddruk, bijvoorbeeld, één van de de meest commerciële vormen van misleiding. Daaraan toegevoegd een schuldgevoel van maatschappelijk falen en je krijgt een massaal opgezette bedrog.
De vertrouwde dokter, zelf gedecoreerd met een "biggen registratie" voldoet met zijn hypertensie fuik, perfect aan een systeem, het vangen van mensen om ze afhankelijk te maken van allerlei medicijnen. Een behandeling die heel ver staat van herstel van gezondheid, echter als handelswaar uitstekend voldoet....Je verkoopt een kwassie gezondheid, terwijl de patient alleen maar zieker wordt.
"Dokter ik weet niet waar mijn hoge bloeddruk vandaan komt, ik gebruik helemaal geen zout." Antwoord de dokter: "De oorzaak is onbekend en er zit zonder zout te eten, ook al veel zout in ons dagelijks voedsel daarom noemen wij het primaire hogebloeddruk. En het is vaak erfelijk bepaald."
Bij navraag geeft de 14 jarige dochter van de patient een toelichting:'dokter als mama het vlees of de vis klaar maakt strooit zij met Maggi, Consome en Knorr om de smaak op te halen, dan draait zij de kip of de vis om en doet het nog een keer scheutig over. Maar ze gebruikt echt helemaal geen zout dokter"

"Smaak versterkers zoals Maggi, Consomé en Knorr bevatten veel MSG(zie GOOGLE) (mono sodium glutamaat) ook bekend als "vetsin"(E 621). Een smaak versterker waarvan de werking 10 keer sterker is dan zout en veel slechter door het lichaam afgebroken en afgevoerd wordt. Er bestaat een natuurlijke vorm van MSG( met een chemische anders L en R  combinatie) die essentieel anders reageert in het lichaam.
Wanneer er bovendien na 16.00 uur gegeten wordt ( de nieren werken 's avonds nauwelijks en het avond eten blijft tot de volgende morgen onverteerd) ),dan is begrijpelijk dat er een verhoogde bloeddruk ontstaat.
MSG (E 621), ook wel umamie genoemd, komt ook veel voor in chips en andere lekkere snacks die bij de tv gegeten worden. Het geldt als neurotoxisch (google) en veroorzaakt enstige vormen van overgewicht. De dokter vraagt bij hogebloeddruk zelden of nooit naar het gebruik van MSG.
Zover ik weet zijn er geen bekende professoren en BIG geregistreerde Artsen die over de negatieve werking van MSG durven praten en publiceren...Op de door de farmacie zwaar gesponserde jaarlijkse bijscholingen van artsen wordt enkel en alleen gepraat over het systematisch voorschrijven van bloeddruk verlagende pillen.
Zou er toch een complot zijn om de verkoop van hogebloeddruk pillen te stimuleren en in stand te houden? Zijn de jaarlijkse bijscholingen van de artsen, niet meer dan het leren opzetten van een echte "hogebloeddruk-fuiken"?
Voor een enkele keer kan MSG en zout eten heel lekker zijn, maar in het dagelijks gebruik moet het 's avonds zeker vermeden worden. Vooral wanneer bekend is dat de hogebloeddruk pillen de levensverwachting sterk doen afnemen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten