dinsdag 10 mei 2011

MENSTRUATIE KLACHTEN, MENOPAUZE EN OVERGANGS KLACHTEN.

We kennen het allemaal. Een vrouw van omstreeks 50 jaar die plotseling een verhit, koortsig gevoel krijgt begint te zweten een onrustig gedrag vertoont soms opgewonden agressief en vaak niet voor rede vatbaar. Grapje...In economisch welvarende landen waar veel aardappels gegeten en veel koe melk producten genuttigd worden, hebben de vrouwen er het meeste last van. Zou het toch de koe of de aardappel zijn?...lol Opmerkelijk is dat deze "ziekte" in Japan nagenoeg niet voorkomt en daar een heel onbekend verschijnsel is. De westerse onderzoekers concludeerde simpel weg dat het door het veelvuldig gebruik van de soja en de soja saus kwam...Belachelijk! Het zou wel mogelijk zijn dat de onverhitte soya olie in de soya sauzen van invloed zouden zijn. Oestrogenen heeft elke vrouw nodig voor haar vrouwelijke kenmerken zijn. De ontwikkeling, en in stand houden van de borsten, vagina, baarmoeder etcetera.
Fysiologisch weten wij dat bij vrouwen omstreeks haar 50ste levensjaar, de baarmoeder ophoudt met het maken van hormonen waarvan de oestrogenen de meest bekende zijn. De productie van oestrogenen wordt overgenomen door de onderhuidse vet laag. Een vet voorraad die we vanaf onze geboorte opgebouwd hebben uit alle overtollige en "afvallige" vetten uit ons voedsel. En daar schuilt nu de oorzaak van de overgang klachten.
Deze onderhuidse vetten bevatten onder ander veel verhitte, verzadigde vetten, misvormde vitaminen combinaties en vaak veel giftige vet oplosbare afvalstoffen, waaronder veel medicijnen en dergelijken. Naar mijn overtuiging zijn het vooral de verhitte vetten die de oorzaak zijn van de overgang klachten. Waarom? In Japan zijn de vrouwen gewend heel veel onverhitte vetten te eten in de vorm van rauwe vis (bv sushi) en  soja melk producten. Japan is een visetend volk. Wanneer bij de Japanse vrouw, in de menopause, uit het onderhuidse vet, hormonen aangemaakt moeten worden, dan kunnen er gemakkelijk heel goede hormonen geproduceerd worden die geen overgang klachten veroorzaken. Kortom de milieu verontreiging in ons lichaam in de vorm van verhitte vetten en overtollige vitaminen en ander afval, veroorzaken de overgang-klachten en zeker niet de soja die bij de japanse rauwkost rijkelijk genuttigd wordt. Een belangrijk argument is het sterk verminderen van de klachten wanneer tijdens de overgangsperiode heel veel onverhitte vetten gegeten worden. In de dorpen in Griekenland, Italie, Spanje en Portugal is het vorstelijk gebruik van veel onverhitte olijf olie (extra virgin) bij de oudere vrouwen alom bekend en bij navraag hebben zij ook geen last van overgang klachten gehad. Zij blijken ook weinig last te hebben gehad van menstruatie pijnen en vloeiingen. Sleutelbloem olie, teunisbloem olie, lijnzaadolie en andere onverhitte nootjes en vetten, niet te vergeten extra virgin olijf olie in de salade, kunnen de overgangs klachten uitstekend bestrijden Ook bij het heftig vloeien en bij vleesbomen zien we de klachten meteen verminderen. Het beste resultaat zie je bij het gebruik van teunisbloem-en sleutelbloem olie, waarbij tot meer dan 6000 mg (3 keer 2 capsules), per dag geslikt kan worden. Een operatieve baarmoeder operatie kan zo vaak vermeden worden. De opvliegingen verdwijnen meteen bij het gebruik van de sleutelbloem olie. Zorg er wel voor dat de geconsumeerde onverhitte olïen en vetten niet boven de 60 graden C verwarmd of verhit worden.

1 opmerking:

  1. Ik geloof meten dat het komt door dingen die we doen en eten zo komen rokers sneller in de overgang. En kanker is bijvoorbeeld ook echt iets westers... Bijna niemand is zich daar bewust van. Voeding en leef omgeving bepalen naar mijn mening bijna alles.

    BeantwoordenVerwijderen