vrijdag 2 november 2012

WIEGEL 1000 000 EU..... is dat een Balkenende norm?

Patienten en zorgverleners vallen allen onder de dwang van de Gezondheidszorg
De pillen en spuitjes van de dokter geven meestal directe verlichting van klachten, helaas zonder herstel van gezondheid ....en al te vaak met enorme bijwerkingen die een natuurlijk herstel ernstig in de weg staan. (70% van alle ziekenhuis opnamen zijn door de ingrepen van de dokter ontstaan.) Zorgverlener en patient tasten in het duister van de totale noodzakelijke privatisering.
Wat heb je als patient te zoeken ...waaraan denk je bij chronische lichamelijke/geestelijke klachten?
Het accepteren van een progressief aftakelend lichaam of een wezenlijk natuurlijk herstel van lichamelijke en geestelijke functies?
Mijn ervaring als huisarts heeft mij geleerd dat gezondheidzorg meestal een onnatuurlijk begrip kent. Een verzameling van chemische middelen en kunstmatige complexe handelingen die fetische verlichting van klachten moet brengen.
Het natuurlijk herstel wordt geleidelijk uit het oog verloren. en maakt plaats voor een eeuwige gevecht, een strijd(romeins) met medicijnen, operaties en fysio. Wat normaal heet?
De dokter is er niet om U te helpen gezond te worden, neen. Hij sleurt u graag de arena in om u commercieel  te leren vechten met een uitrusting van medicijnen, operaties en fysio's.
Een heel twijfelachtige eer voor zo een gerespecteerde duur betaalde baan. 
Ok, er zijn dokteren geweest, die nog sterk steunden op een natuurlijk herstel van je lichaam, maar die zij er niet meer.
Analoog heb je naast een computer dokter, nu dus een longen pillen dokter, een maag pillen dokter, een pijnen pillen dokter, een geld dokter enz.
We hebben een identiteit crisis. De dokter heeft geen ethische respect(Hippocrates) meer (dankzij de biggen registratie)
Dan de hamvraag, welke ethiek heeft Wiegel als hoofd van de zorgverzekeraars gehad met een eigen honorarium toen van ik dacht 1000 000 EU)en welke ethische verwachting mag een patient of zorgverlener hebben zonder  keus in de gezondheidszorg.
Wat gezondheidszorg? Juist ja noem het met een gerust hart VERZIEKTEZORG van Wiegel en Co of te wel COMMERCËLE ZIEKENZORG VAN DE ZORGVERZEKERAARS.
Hoeveel meer zijn westerse doktoren ten opzichte van demagogische medicijn mannen uit de binnen landen van Afrika en Zuid Amerika? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten