maandag 8 oktober 2012

DIËTEN EN DARMBACTERÏEN

Wie we ook zijn, waar ook komen , we hebben een hele cultuur van bacteriën en schimmels, die we altijd dag en nacht met ons meeslepen in de maag en dikke darm.
In welk gezelschap je ook komt, overal weet een ander wat een gezonde voeding voor jouw is.
Hoe meer we ontdekken hoe minder we weten.
Het aantal darm bacteriën wordt geschat op 100 biljoen dat is gelijk aan 10 keer het aantal cellen van je hele lichaam. ECHT LEVENDE WEZENS die moeten eten en drinken om zich te vermenigvuldigen in ons lichaam. Een echt gezond leven kent een samenleving, een verzorging van bacteriën in en buiten  de mens met een wederzijds voordeel. Mutualisme genoemd
De bacteriën zijn nuttig omdat ze onder ander vitaminen maken die belangrijk zijn voor ons gezond leven. Het gezond functioneren van ons lichaam. Bepaalde vitaminen, zoals vit K en bepaalde vitaminen B, waarvan wij weten dat ze door onze eigen darmflora aangemaakt worden zijn uitermate belangrijk voor ons lichaam.
Dit is wat we voorlopig ontdekt hebben, rijst mij nu de vraag hoeveel meer er aan nuttige stoffen door de darm bacteriën geproduceert worden waar wij nog helemaal niets vanaf weten. Voor meer informatie verwijs ik naar Wikepedia.
Komt me daar weer iemand met een dieet!
Bij het opstellen van diëten wordt nagenoeg helemaal geen rekening gehouden met een goede verzorging van de darmbacteiën (vanaf nu BB genoemoemd)
Ik stel voor om een Greenpeace voor de BB in het leven te roepen om paal en perk te stellen aan al de opdringerige dieet adviezen. En de algemene hetze tegen bacteriën.
De moderne dieet opleidingen zouden ook dringend veranderd moeten worden. Van al dat geleuter over calorieen kun je alleen maar zieker worden.
De verplichte verzorging van onze darm flora  komt nauwelijks ter sprake.
1,5 kg darm bacteriën en schimmels hebben ook een verzorging nodig. Ze zijn wederzijds voor mens en bacterie functioneel, omdat zij  ook noodzakelijke vitaminen en andere bouwstenen voor ons lichaam maken. De noodzakelijke goede verzorging van onze darmflora is in onze moderne samenleving ernstig verstoord geraakt door allerlei toevoegingen aan ons voedsel. Verduurzamen, kwaliteit en smaak verbeteraars, kleurstoffen emulgatoren en nog veel meer verzieken onze BB, onze internmilieu  en daarmee ook onze spijsvertering. Dan komt nog het gezwam over calorieen.
Aan getoond is dat ons lichaam met het juiste appel van" trek in iets hebben" een zuiver afgestelde behoefte kent.
Mag ik stellen dat de zogenaamd onschuldige toevoegingen en bewerkingen en bereidingen van voedsel gewantrouwd moet worden in het belang van onze darm bacteriën. Koester je eigen BB als je eigen kind.
Ik zal proberen toch een dieet tip te geven.
Een gezonde bacterie kan zich 2 keer in een uur verdubbelen waarvoor het  voeding in de vorm van calorieen nodig heeft. Tel maar af je winst
als je BB je zou helpen met het verwerken van calorieen. Bovendien worden nuttige stoffen aangemaakt zoals vitaminen B en K.
Vitamine K bijvoorbeeld verbeterd de bloedstolling waardoor bepaalde vormen van hersenbloedingen voorkomen kunnen worden. Darm bacteriën zijn heel erg vezel, oftewel cellulose afhankelijk, waardoor het eten van groente een dringende noodzakelijkheid is. En als dag dier wat de mens nog steeds onderscheidt mag ons eten het meeste wel tussen 06.00 en 16.00 plaats vinden.
Smakelijk eten en gezond blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten