dinsdag 13 september 2011

GENEZING ZONDER KIJK OPERATIE BIJ CHRONISCHE KLACHTEN VAN HET BEWEGINGSAPPARAAT.

Er gaat geen dag voorbij of er wordt weer melding gemaakt van een topsporter met chronische klachten. Ik ben meer dan 40 jaar intensief bij het sporten betrokken geweest.
Één van de meest belaste spieren waardoor velen van de gemelde klachten kunnen ontstaan komt zelden of nooit ter sprake, de zogenaamde haassprongspier.
Het betreft de musculus iliopsoas, de haassprong spier. Deze spier, de belagrijkste been heffer(niet de buikspieren) is een van de krachtigste spieren van ons hele lichaam. Het ligt onder in de buikholte tegen de wervelkolom aan. Bij alle sporten waar de loop beweging veel gebruikt wordt is de iliopsoas krachtiger, dik, en sterk ontwikkeld. Bij top atleten zien we, de onder buik naar voren dik uit puilen, wanneer zij hun benen heffen. Een typisch voorbeeld zijn de honderd meter sprinters en de horde lopers, een geprononceerde onderbuik wanneer zij een been optrekken. De oorsprong, de aanhechting van deze iliopsoas is de pees bundel tegen achterwand van de buikholte, van laag thoracaal lopend, over het lumbale gedeelte tot in het bekken. Sporters die veel beenheffende oefeningen doen lopen het risico dat afgezien van de zwelling, de iliopsoas zich verkort door de krachtige oefeningen.
Welaan daar ligt nu de sleutel van vele chronische problemen, van bekken, lies blessures tot aan de hiel spoor toe.
De verkorte iliopsoas veroorzaakt een afknelling van de onderste wervels en het s-i gewricht. Door deze afknelling raken zenuwen bekneld. Gevolg, vele onbegrepen langdurige klachten, functie stoornissen en blessures. Zie ook mijn vorige blog over de gestoorde reflex-boog. De gestoorde reflex boog is vaak de oorzaak van onbegrepen overbelasting van spier-antagonistischespier werking. Bursitiden en peesontstekingen zijn een direct gevolg van de gestoorde reflex-boog. Om nog enkele veelvoorkomende chronische aandoeningen te noemen zoals lage rugpijn, ischias, Chronische blessures van hamstring, bekken, boven been, knieën, onderbeen, enkels, voeten, hielspoor enz. Opmerkelijk is vaak ook het optreden van onderbuik klachten door stoornissen van het parasympatische zenuwstelsel.
Het deskundig oprekken van de musculus iliopsoas is geen sinecure, maar onder deskundige begeleiding van een ervaren therapeut met de nodige voedigs adviezen, kunnen de klachten heel snel verdwijnen.
Het gehannes over Arjen Robben en Kramer is wel leuk voor de sensatie van de media maar ik wordt er kots misselijk en moe van.
Er wordt verwezen op de noodzakelijkheid van een een sacrale kijk operatie om zichtbaar te maken wat niet begrepen wordt dan ga ik echt twijfelen aan de kwaliteiten van mijn ex "biggen collegae". Ik hoor Jan in North Carolina weer zuchten... "Verdomd, Herman, ze vinden zeker weer een los stukje, een afspiegeling van een steekje dat ergens ook los zit of moeten zij een oneffenheid glad strijken?$$$? De behandelingen, van Overmars en van Basten zitten me nog nog vers in het geheugen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten