maandag 23 februari 2015

GEZONDHEIDZORG MET EEN GRIMLACH.

De huidige gezondheidszorg heeft weinig of niets te maken met natuurlijke gezondheid.
We kunnen eerder spreken van een moderne manier van klachten zorg. Juridisch weet ik niet in hoeverre de naamgeving gezondheidszorg, misleidend en daardoor aanvechtbaar is. 
Met deze naam gezondheidszorg wordt de verwachting gewekt dat er zorg aan dé gezondheid gegeven wordt. Dit is helaas een misverstand. Alleen de klachten worden er verzorgd. 
De nadruk wordt op de geconstateerd klachten patronen (zoals de dokter die graag zelf ziet) gelegd en niet op het herstel van de gezondheid van de patient. De arts constateert met een arsenaal van medische onderzoeken in het ziekenhuis nogmaals zijn eigen angsten en stelt een keurige eigen diagnose.
 Uitgebreid onderzoek hebben een bepaalde ziektebeeld bevestigd met de voor de arts bekende angst aan jagende klachten. Stelsel matig wordt de angst op de patient overgedragen
In de daarop volgende behandelingen moeten de angsten van de dokter bestreden worden. De gezondheid van de patient is niet eens meer belangrijk. 
Een strijdplan van de biggen geregistreerde artsen wordt opgesteld, overeenkomstig de toegestane methodieken  van de zorg verzekeraars. 
Ongelooflijk maar waar! De Arts voldoet  niet aan zijn eigen artsen ethiek maar aan de door de zorgverzekeraars hem/haar opgelegde norm patroon.
Het belang van de patient is secundair  waardoor die tenslotte steeds meer te lijden heeft van de bijwerkingen van de behandelingen onder het mom van wetenschappelijke termen. 
De genezing,  het herstel van de natuurlijke gezondheid is niet meer im frage. Pillen slikken en economische overweging bepalen het vervolg beleid.
Zonder een gedegen onderzoek naar eet en leef patronen is de patient gerust gesteld met een diarree van mode diagnoses en kwassie wetenschappelijk opmerkingen zoals artrose, essentiële hogebloeddruk, erfelijkheid etc.
Het is anderzijds wel zo dat de arts met de bestaande tarieven niet voldoende consult-tijd krijgt en  moedeloos is geworden van  zinloze eet en leef adviezen. 
De patient wil een acceptabel etiket zoals ADHD, hogebloeddruk suikerziekte, artrose. Noem ze maar op. De patient is vanaf nu het gekleurt" kneusje"voor zijn/haar familie en omgeving 
"De dokter heeft het gezegd!"   
Iedereen tevreden ...de patient tevreden en de biggen arts gelukkig.
Om met Martin Toonder te spreken "Het aantal medische minkukels neemt elk jaar met ongeveer 10% toe".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten