vrijdag 4 november 2011

NOGMAALS DE PLICA SYNOVIALIS

Bij herhaling zie ik dat er op mijn site het zoekwoord "plica synovialis"gebruikt wordt. Welaan even in het kort .
Top sporters die veel met hun benen werken krijgen op den duur uitgerekt banden en ruim zittende gewrichtskapsels waarvan die van de knieën het meest aangedaan zijn. Opvallend is dat de sporten waarbij voornamelijk voorover gebukt wordt, meer last hebben van het plica fenomeen.
Misschien een onderwerp voor een proefschrift...lol.
Er is mijns inziens een relatie met de hamstringsblessures in bovenbeen onderbeen en de achilles pees blesssures.
Voorovergebogen sporters met weinig strekbewegingen hebben de meeste last van plica synovialis en hamstring blessures. De meest kwetsbare sporters zijn schaatsers, voetballers, polstok hoogspringers , roeiers en anderen.
De spieren rondom de knie en de enkel worden constant aangestuurd door complexen van agonisten en antagonisten, oftewel een intensief samenspel van samentrekkende en ontspannende spieren die in reflexen rondom de knie op elkaar reageren.
Wanneer het samenspel van de reflexbogen van aanspannende spieren en ontspannende spieren rondom een kniegewricht te laat reageert, kan het ruime gewrichtskapsel in de gewrichtsspleet terrecht komen...het synovia probleem.
Wanneer is de reflexboog gestoord? Inderdaad wanneer de wervels in het lumbale gedeelte van de wervelkolom niet goed functioneren door afknelling veroorzaakt door de ...musculus iliopsoas.... de bekende beenheffer die bij het vooroverbukken te weinig opgerekt wordt en verkort.
Basketballers, volleyballers, handballers hebben weing last van het plica syndroom, terwijl het een veel voorkomend probleem is bij schaatsers, voorovergebukte voetballers en andere gebukte sporters die te weinig strek oefeningen met hun rug doen.
Therapeutisch is de HAGENSHOUSEBUNGEE heel goed bruikbaar aangevuld met een goed voedingsadvies.
Ik wil nogmaals erop wijzen dat vitamine C gebrek en/of een teveel of te weing vitamine A, de reflexboog stoornis en dus het plica synovialis syndroom kunnen veroorzaken of verergeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten